Vranješ na klupi u remiju Krasnodara, pobjeda Zenita

13. kolo Premier lige Rusije

Vranješ na klupi u remiju Krasnodara, pobjeda Zenita

Danas su odigrana tri susreta 13. kola ruske Premier lige, a ni u jednom susretu gledaoci nisu bili uskraćeni za golove.

Moskovski Spartak je na svom terenu rutinski savladao Saransk (2:0). Već nakon prvih 45 minuta, domaći su vodili sa 1:0, a strijelac je u 42. minuti bio Jurado.

 

U nastavku susreta, gosti su nastavili svoju dominaciju, a konačan rezultat susreta postavljen je u 64. minuti kada je pogodio Bilyaletdinov. 

 

U drugom susretu, Krasnodar, našeg Ognjena Vranješa remizirao je na gostovanju kod Novgoroda. Nakon prvih 45. minuta u kojim nije bilo pogodaka, domaći su u 64. minuti stigli do vodstva, a strijelac je bio Bibilov.

 

Bod gostima donio je Koman 11 minuta prije kraja susreta. Napomenimo da je naš Ognjen Vranješ čitav susret ogledao sa klupe.

 

U trećem susretu sastali su se Alania i Zenit iz St. Petersburga. 

 

Gosti su sjajno otvorili susret, a poveli su već u 13. minuti golom Bystrova. Ipak, domaći dolaze do preokreta u režiji Khozina koji je golove postigao u 34. i 44. minuti.

 

U drugom poluvremenu, gosti ipak dolaze do pobjede. Keržakov je u 71. minuti pogodio za poravnanje, a u zadnjim trenucima susreta isti igrač je postigao pogodak vrijedan tri boda.

 




alania 2-3 zenit footyroom.com by footyroom

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.