Vranješ pogodio za pobjedu

Borac slavio u Istočnom Sarajevu nakon pet godina

Vranješ pogodio za pobjedu

Derbi 7. kola Premijer lige BiH između Slavija i Borca u Istočnom Sarajevu završen je pobjedom gostiju iz Banja Luke 1:0. Gol odluke postigao je Stojan Vranješ u 45. minuti iz brzog kontranapada.

Prva prilika na utakmici desila se u 22. minuti kada je Jovanović sa sedamnaest metara za malo prebacio prečku Starčevićevog gola. U 29. minuti novo uzbuđenje pred gostujućim golom. Kutalia je izveo korner s lijeve strane, ali je Papaz s pet metara prebacio okvir gola. Slavija je do kraja poluvremena imala terensku inicijativu, ali je Borac poveo u posljednjoj minuti prvog dijela. Brz kontranapad gostiju u pogodak je pretvorio Stojan Vranješ, kome nije bilo teško da matira Lučića u situaciji jedan na jedan.

Slavija nije bila miljenik sreće u 81. minuti. Igor Radovanović je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, Starčević je bio matiran, ali je lopta pogodila stativu. Dva minuta kasnije, sa iste distence, šut je ispropao i Vučina Šćepanović, ali je gađao pored gola. U 85. minuti novi kontranapad Borca umalo da bude koban po Slaviju. Vranješ je ponovo izašao sam ispred Lučića, ali je domaći čuvar mreže dobro intervenisao. Jovanović je u dva navrata, u 86, a potom i u 87. minuti odlično šutirao, ali je Starčević oba puta bio na visini zadatka, pa je Borac sada jedina neporažena ekipa Premijer lige BiH.

SLAVIJA – BORAC (0:1)

Strijelci: 0:1 Vranješ (45), stadion: SRC ’’Slavija’’, gledalaca: 1.200, sudija: Rusmir Mrković (Sarajevo), pomoćnici: Zlatan Bećirović (Srebrenik) i Šemso Brzović (Tuzla), delegat: Dubravko Mišković (Livno), žuti kartoni: Kutalia (Slavija), Markić (Borac).

SLAVIJA: Lučić, Regoje, Papaz, Benović, Simić, Jovanović, Šćepanović, Todorović (od 64. Paunović), Đermanović (od 63. I. Radovanović), Kutalia, Stanković. Trener: Zoran Erbez.
BORAC: Starčević, Stupar, Žarić, Petrić,Ćorić, Markić, Kajkut, Vranješ (od 89. Grahovac), Maksimović, Bilbija (od 71. Crnjac), Jandrić (od 64. N.Damjanović). Trener: Velimir Stojnić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.