Vranješ: Želimo respektabilan Borac u Premijer ligi BiH

Novi trener Borca

Vranješ: Želimo respektabilan Borac u Premijer ligi BiH

D. Vejo

Rukovodstvo banjalučkog Borca danas je u Trofejnoj sali Gradskog stadiona predstavilo novog trenera, Željka Vranješa.

Iskusnom stručnjaku je ovo drugi mandat na klupi banjalučkog sastava, s obzirom da je prvi imao u oktobru mjesecu 2015. godine. 

Velikan iz Platonove od naredne sezone će igrati Premijer ligu BiH, a ambicije su jasne.

"Ja bih se prije svega zahvalio upravi što mi je ukazala povjerenje da budem dio ovog tima. Za Borčev dosadašnji uspjeh, zaslužni su bivši treneri Vule, Zoran i Vlado koji su skrojili ovaj tim. Drago mi je što se Borac okreće svojoj mladosti, koja je tokom ove sezone krasila tim. Većina tih igrača mi je poznata jer sam ih trenirao u omladinskim kategorijama. U Premijer ligi BiH ćemo se truditi da ostvarujemo što bolje rezultate. Na gostovanje u Sarajevo ili Mostar, Borac mora ići kao čvrst protivnik. Dakle, želimo respektabilan tim u eliti", rekao je novi šef struke Borca, Željko Vranješ.

O novom strategu crveno-plavih, riječi hvale imao je sportski direktor, a bilo je riječi i o novim imenima u timu.

"Trenera Željka Vranješa ne treba posebno predstavljati. On je zaposlenik u klubu. Ja bih samo da mu poželim sreću u daljem radu. Mi planiramo dovesti još pet ili šest igrača kako bismo što spremnije dočekali početak Premijer lige BiH", dodaje Oliver Jandrić.

Prvi test za novog stratega Banjalučana biće već u subotu, kada Borac od 17.30 sati na svom terenu dočekuje ekipu Tekstilca iz Dervente.

Pomoćnik Vranješu, biće Marko Tešić koji je istu funkciju obavljao i tokom mandata Vuleta Trivunovića.

Borac će sa priprema krenuti 15. juna. Prvi dio istih obaviće na Gradskom stadionu u Banjaluci, a zatim će 25. juna krenuti put Zlatibora gdje će se zadržati dvije nedjelje i odigrati nekoliko kontrolnih mečeva.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi