Vranješu 90 minuta i bod na otvaranju

Remi Anzhija i Krasnodara

Vranješu 90 minuta i bod na otvaranju

Edmir Škorić

Prvu utakmicu u novoj sezoni ruskog šampionata odigrali su Anzhi i Krasnodar. Susret je okončan podjelom bodova, a mreže se nisu tresle u 90 minuta (0:0).

U Machačkali su se sastali Anzhi, pojačan iskusnim Brazilceom Robertom Carlosom, te Krasnodar našeg reprezentativca Ognjena Vranješa koji se ove godine našao u društvu najboljih.

Na stadionu Dinamo nije bilo pogodaka, dakle susret je odigran rezultatom 0:0, što i nije najbolja uvertira u novi šampionat Rusije. Treba kazati kako je kod domaćih Roberto Carlos odigrao svih 90 minuta, dok je još jedan Brazilac, također stigao pred početak prvenstva, Diego Tardelli ušao u 83. minuti.

Na drugoj strani Vranješ je odigrao svih 90 minuta za goste iz Krasnodara.

Treba istaknuti da se danas od 16 sati i 30 minuta sastaju Lokomotiv i Dinamo u gradskom derbiju, a jedan protiv drugog zaigrat će Senijad Ibričić i Zvjezdan Misimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.