Vrata Gladbacha ponovo se otvaraju Štiliću

Odlaskom Marca Reusa u Dortmund

Vrata Gladbacha ponovo se otvaraju Štiliću

Odlaskom sjajnog Marca Reusa u Borussiju iz Dortmunda, vrata Borussije Moenchengladbach ponovo bi mogla biti otvorena za Semira Štilića.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić dugo se nalazio na radaru Borussije iz Moenchengladbacha, čiji je trener, švajcarski stručnjak Lucian Favre veliki poštovalac igre mladog bh. reprezentativca.

Međutim, Gladbach ljetos nije imao dovoljno novca da odvoji za Štilićev dolazak, te je taj transfer propao.

Ipak, ovog mjeseca situacija se drastično promijenila. Kao prvo, glavna zvijezda Gladbacha Marco Reus dogovorio je povratak u svoj matični klub Borussiju iz Dortmunda na kraju ove sezone. Gladbach će za buduću veliku zvijezdu evropskog fudbala dobiti 17,5 miliona eura.

Kada Reus na kraju sezone napusti Gladbach, Štiliću ističe ugovor sa Lechom, što znači da bi ga ova slavna njemačka ekipa mogla dovesti bez odštete, te sa njim popuniti rupu u sredini terena koja će nastati odlaskom Reusa.

Kako sada stoje stvari, teško je za očekivati da će Štilić u januarskom prelaznom roku napustiti Lech, ali je moguće da dogovor o transferu ipak bude postignut.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.