Vratio se Ariel Ortega

Argentina Apertura

Vratio se Ariel Ortega

Nakon dvije godine u dres River Platea vratio se veliki Ariel Ortega. Kako se vratio? Pa onako kakoto rade velik igrači, a on je jedan od njih, sigurno.

Prošle su dvije godine od kad je Ariel Ortega posljednji put nosio dres velikog River Platea, a nakon toga je nastupao za Independiente Vivaldu u drugoj argentinskoj ligi, a njegov povratak se očekivao s velikom pažnjom.

Sam Ortega je prije izvjesnog vremena najavio da se ne predaje, da u njemu ima još snage i volje za igranje ozbiljnog nogometa, a da se sjajnim igrama nada i povratku u nacionalni tim, smatrajući da, ako mogu igrati Zanetti, Veron i Fuentes koji su njegova generacija zašto ne bi mogao i on.

Njegov prvi nastup u Riverovom dresu u prijateljskoj utakmici protiv Evertona i sjajan gol na kratko su posjetili na sjajne igre s kraja devedesetih kada je smatran najvećim tehničarem na svijetu. Čovjek je imao sve, dribling, brzinu, pas igru, nevjerovatan osjećaj za gol. Jedino što mu je nedostajalo bila je ozbiljnost.

Često je znao zatvarati kafane širom svijeta, propustiti nekoliko treninga, što su mu i suigrači često znali zamjeriti, ali mu niko nikad nije osporio kvalitet. On je jedini igrač, uz Pabla Aimara, za kojeg je Diego Maradona rekao da vrijedi platiti ulaznicu i pogledati ga. Za Lionela Messia još to nije izjavio, pa ni za svog zeta Kuna Aguera, ali za velikog "El Burrita" jest.

Igrom protiv Evertona pokazao je da se još može računati na njega, a nakon utakmice sijao je od sreće.

"Obući ovaj dres je veliki plus, čak i sam sebe iznenadim kada igram za River. Uvijek kažem da s ovim dresom imam više vjere u sebe. Uvijek mislim pobijedićemo, pregazićemo svakoga, i stvarno, nikad ništa loše mi ne prolazi kroz glavu ", rekao je Ariel.

Na pitanje kakav je osjećaj ponovo nositi desetku i da li ga to čini Supermanom,  kazao je "ne Supermanom, ali osjećam se vrlo dobro. Sam dres mi daje dobar osjećaj, bez obzira koji je broj na njemu, nije bitno jeli desetka, sedmica, ili neki drugi, važan je dres Rivera, on je svetinja. Osjećam veliku ljubav prema ovom dresu, nositi ga, je najljepši osjećaj u mom životu, i stvarno želim da uživam. Nosim ga i vrlo sam sretan, i želim nastaviti ti činiti, imam osjećaj da ću još dugo vremena igrati za ovaj klub".

Suigraći su pokazali koliko im znači kada je postigao gol. Svi, pa i golman Vega su dotrčali da ga zagrle, da mu čestitaju, a njemu su suze potekle niz lice. "Mnoge stvari su mi prolazile kroz glavu, bio sam stvarno sretan. Momci su dotrčali, zagrlili me i čestitali, rekli su mi da je gol mi nevjerovatan, i u pravu su, bio je. Volim ovoj klub, River je moj život, moje srce, moja duša, i bez njega ne bih mogao živjeti. Osjećam da je to dio mene ".

Ariel Ortega bi trebao naredne sezone biti jedan od ključnih igrača u povratku Rivera na veliku scenu. Nakon pet sušnih godina, Los Millionariosi kreću u boj na titulu. A Arielom, a to je već nešto. 

rn rn


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.