Vrhovac: Sarajevo je pod većim pritiskom i tu vidim našu šansu
Vrhovac je ove sezone pokazao s razlogom zašto je jedan od najtalentovanijih mladih defanzivaca u Premijer ligi, a svojim igrama izborio je status mladog reprezentativca BiH

Stoper Čelika pred gostovanje na Koševu

Vrhovac: Sarajevo je pod većim pritiskom i tu vidim našu šansu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 30. kola Premijer lige BiH gostovati na Koševu kod ekipe Sarajeva. Duel starih rivala uvijek je privlačio veliku pažnju publike, bez obzira da li se utakmice igrale na Koševu ili na Bilinom polju.

Četiri kola prije kraja prvenstva, Sarajevo je lider na tabeli, dok je Čelik na šestoj poziciji sa matematičkim šansama da na kraju može izboriti Evropu. Uoči sutrašnje utakmice razgovarali smo s mladim stoperom Vedranom Vrhovcem, koji je govorio o rezultatima ekipe u posljednje vrijeme, te se osvrnuo na sutrašnji duel protiv lidera prvenstva.

"Nakon niza na papiru lakših utakmica u kojima nismo ostvarili željene rezultate, dolaze nam četiri utakmice protiv najboljih ekipa u BiH. U posljednje vrijeme imamo dosta problema s povredama igrača, imali smo dosta pehova, tako da je i to jedan od razloga nekih lošijih utakmica u posljednje vrijeme. Ipak uslijed svih nedaća, pobijedili smo GOŠK u prošlom kolu, kojem je to bila možda i posljednja šansa da ostanu u trci za opstanak u ligi" ističe Vrhovac.

Sarajevo je sutra veliki favorit, ali Čelik se neće unaprijed predati bez obzira na to što će nastupiti bez skoro cijele zadnje linije

"Sam podatak da Čelik nije slavio na Koševu 32 godine dovoljno govori, koliko je za nas teško naredno gostovanje. Tradicije i jesu da se ruše i naravno da ćemo mi pokušati sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Protiv Sarajeva ćemo biti dosta oslabljeni, nema tu Pavlovića, Hodžića, Miletića, Vardu, Okolija, biće stvarno teško, ali vjerujem da igrači koji sutra dobiju šansu da će dati i više od svog maksimuma uključujući i mene. Mislim da je Sarajevo pod većim pritiskom nego mi, njima Zrinjski puše za vratom i ne smiju da pomisle na kiks, posebno na domaćem terenu, tu vidim neku našu šansu u sutrašnjem meču" nada se stoper Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svojim igrama u ovoj sezoni izborio je status mladog reprezentativca BiH, a u prošlom kolu postigao je prvijenac u dresu Čelika.

"Velika čast mi je što sam postao dio jednog ovakvog kluba kao što je Čelik, svojim radom i odnosnom na treninzima izborio sam se za minutažu u ovoj sezoni, kako kod bivšeg, tako i sadašnjeg trenera Cihata Arslana. Dajem sve od sebe u svakoj utakmici i drago mi je što je i selektor mlade reprezentacije BiH primijetio moje igre. Prošli vikend i gol protiv GOŠK-a biće uvijek u mom sjećanju, jer je prvi u dresu Čelika, a na kraju se ispostavilo i odlučujući za pobjedu. Nadam se da ću u Čeliku još više napredovati u narednom periodu", kazao je za SportSport.ba 20-godišnji Vedran Vrhovac.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ibrahim51
Sarajevo pobjeduje tu nema dileme.Nema bodova Celiku, Sarajevu su potrebniji. Sretno Sarajevu titula i kup su vasi.
31 0
Dobojlija
Nece celik jos 30 godina pobijediti na kosevu
30 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije