Vrijedan trijumf Bastije

Hadžibegić se još uvijek nada

Vrijedan trijumf Bastije

Adnan Beganović

U okviru 30. kola druge francuske lige Bastia, koju s klupe predvodi nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić, na svom terenu je pobijedila Sedan (2:0), te tako uhvatila kakav, takav priključak s momčadima koje se bore za opstanak.

Momčad našeg Faruka Hadžibegića pitanje pobjednika riješila je u prvom poluvremenu. Već u 17. minuti Pentecote je doveo Bastiju u vodstvo, a isti igrač na samom kraju poluvremena postiže pogodak, za kasnije će se ispostaviti konačnih 2:0.

Vodeći Caen u ovom kolu gostovao je kod Vanesa, te upisao uvjerljivu pobjedu (3:0). Strijelci za vodeću momčad druge francuske lige bili su Eluchans u 21. i 25., te El - Arabi u 59. minuti.

Caen se nakon 30 kola sa 59 osvojenih bodova nalazi na prvom mjestu tabele, dok je Brest drugoplasirani sa 55 bodova. Bastia je još uvijek posljednja sa 25 osvojenih bodova, a Chateauroux koji se nalazi na 17. mjestu, posljednjem koje osigurava opstanak, bježi joj 7 bodova.

Rezulati 30. kola:

Bastia - Sedan 2:0
Dijon - Arles 1:1
Istres - Clermont Foot 1:3
Nimes - Ajaccio 2:0
Tours - Strasbourg 2:0
Vannes - Caen 0:3
Brest - Angers 2:0
Laval - Nantes 0:1
Metz - Chateauroux 0:0

Poredak:
Caen 59, Brest 55, Metz 47, Nimes 45...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.