Vršajević: Poziv u reprezentaciju je san svakog igrača

Dobio poziv od Sušića

Vršajević: Poziv u reprezentaciju je san svakog igrača

A. Haznadarević

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Avdija Vršajević, ustalio se u početnom sastavu Hajduka, kojem je najzahvalniji što se uspio dokazati i ostvariti veliki san - dobiti poziv od selektora Safeta Sušića.

Novi igrač naše najbolje državne selekcije, jako je zahvalan svom trenutnom klubu splitskom Hajduku, u čijim redovima je uspio skrenuti pažnju na sebe:

"Poziv u A reprezentaciju je san svakog igrača. To sam ostvario u Hajduku, koji me je dosta afirmisao u ovih deset utakmica", istakao je Vršajević, koji smatra da još nije dostigao svoj maksimum:

"Mogu bolje, osjetim da imam još prostora za napredak i nastojim kroz treninge izvući maksimum iz sebe i popraviti određene stvari", priznao je bh. internacionalac.

Dvadesetšestogodišnji univerzalac, iako je navikao igrati poziciju desnog beka, prethodnu sezonu je igrao na poziciji lijevog veznog, što mu ne predstavlja problem.

Vršajević je karijeru započeo u tešanjskom TOŠK-u, a prvi profesionalni ugovor je potpisao sa Željezničarom. Nakon toga, nastupao je za momčadi Čelika, a potom se upustio u pustolovinu po Češkoj i Slovačkoj, nakon koje se vratio u Zenicu, gdje je odradio prošlu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti