Vujičević s Twenteom ispred Ajaxa i PSV-a
Vujičević (broj 27) igrao je cijelu utakmicu

Eredivisie

Vujičević s Twenteom ispred Ajaxa i PSV-a

Ni nakon 29. kola na tabeli Eredivisie nema promjena. Prva tri tima, Twente, Ajax i PSV, upisali su nove pobjede, tako da je Twente pet kola prije kraja zadržao četiri boda prednosti nad Ajaxom, a pet nad PSV-om.

Twente je na svom terenu imao lagan zadatak protiv Sparte iz Roterdama, ali da nije bilo sjajnog Bryana Ruiza, ko zna kako bi utakmica završila.

Ruiz je hat-trickom u razmaku od samo pet minuta donio pobjedu timu, koji s klupe vodi Steven McClaren. Ruiz je pogodio u 46. minuti za 1:0, tri minute kasnije iz penala povisuje, a samo minutu kasnije potvrđuje pobjedu svog tima. Za Twente je svih 90. minuta odigrao naš Dario Vujičević.

Ajax je na Amsterdam Areni upisao rutinsku pobjedu protiv Groningena (3:0). Teško da se neko sjeća kada je Ajax zadnji put dobio, a da strijelac nije bio Luis Suarez ili Marko Pantelić. Dva gola za Ajax postigao je štoper, Jan Vertonghen (38' i 81'), a jedan je dodao sve bolji Siem de Jong u 67. minuti.

Problema nije imao ni PSV, koji je slavio u gostima kod Venla sa 4:2. Najbolji igrač utakmice bio je Otman Bakkal, koji je postigao dva gola (5' i 59'), a po jedan su dali Balazs Dzsudzsak (33') i Danny Koevermans (53').

Feyenoord je odigrao samo 0:0 u Nijmegenu kod NEC-a, a Utrecht je bio bolji od otpisanog Waalwijka sa 2:0. Sjajnu utakmicu je odigrao i napadač AZ Alkmaara, Jeremain Lens, koji je s tri gola (40', 64' i 84') donio pobjedu svom timu protiv Heraclesa.

Rezultati 29. kola:

NAC Breda – ADO Den Haag 3:0
AZ Alkmaar – Heracles 3:2
Roda – Heerenveen 4:2
Vitesse – Willem II 2:1
Twente – Sparta 3:0
NEC Nijmegen – Feyenoord 0:0
Ajax – Groningen 3:0
Venlo – PSV Eindhoven 2:4
Utrecht – RKC Waalwijk 2:0

Poredak: Twente 74, Ajax 70, PSV 69, Feyenoord 53, AZ 51.....Sparta 25, ADO 24, Willem 23 i Waalwijk 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije