Vukašin Benović pojačao Metalleghe BSI

Sedmo pojačanje za tim iz Jajca

Vukašin Benović pojačao Metalleghe BSI

Metalleghe BSI iz Jajca danas je dogovorio novo pojačanje, a riječ je o 27-godišnjem Vukašinu Benoviću koji je posljednji angažman imao u Mladosti iz Velike Obarske. 

Ovaj nekadašnji mladi reprezentativac BiH potpisao je jednogodišnji ugovor, a na njegovom dovođenju najviše je insistirao trener Nermin Bašić koji je vrlo dobro upoznat sa igračkim kvalitetama ovog fudbalera.

"Pratio sam dešavanja u ovom mladom klubu i vidim da se premijerni nastup u Prvoj ligi FBiH ozbiljno svhata. Nisam se mnogo dvoumio kada sam dobio poziv, jer vjerujem da klub sa ovakvom organizacijom može ostvariti zacrtane ciljeve“, izjavio je Benović.

Benović je svoju karijeru počeo u Rudaru iz Ugljevika, a još je nastupao za Mladost iz Velike Obarske, Slaviju i Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.