Vukelja u zadnji čas donio pobjedu Borcu

Premijer liga BiH - 18. kolo

Vukelja u zadnji čas donio pobjedu Borcu

Iako je Borac u dvoboju sa Čelikom važio za velikog favorita, Zeničani se kući zamalo nisu vratili sa bodom, nakon što je susret na Gradskom stadionu u posljednjim trenucima meča riješio Vukelja, pogodivši za 2:1.

Uvodni dio susreta protekao je u dominaciji Borca. Domaći su postigli gol već u četvrtoj minuti preko Kajkuta, ali je sudija opravdano dosudio ofsajd. Nakon toga igra se prilično umrtvila, a potom je na scenu stupio Čelik. Nakon jedne akcije gostiju na desnoj strani, lopta dolazi do Jamaka, koji je ostao sam "kao duh", te mu nije bilo teško pogoditi za 1:0.

Nakon primljenog gola, igrači Borca kao da su se izgubili na terenu. Svi napadi Banjalučana završavali su na tridesetak metara od gola Čelika, nakon čega su gosti opasno prijetili kontrama. Čelik je u tim trenucima utakmice djelovao mnogo bolje na terenu, zbog čega su fudbaleri zeničke ekipe nagrađani aplauzom objektivne banjalučke publike.

Borac je izjednačio kada se to najmanje očekivalo. Domaći su postigli gol praktično iz prve prave akcije koju su napravili. Vukobratović je sa centra dubinskom loptom pronašao Vukelju, koji bježi odbrani gostiju i pogađa za 1:1, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog dijela Borac je krenuo maksimalno ofanzivno ka golu gostiju. Prilike su imali Vukelja i Jadrić, ali lopta je u oba navrata otišla preko gola. Međutim, nakon uvodnog pritiska, inicijativa domaćih je opala. Do kraja utakmice Borac je imao nešto više od igre, ali bez pravih šansi za postizanje gola, dok su gosti bili zadovoljni i sa bodom iz Banja Luke.

I kada su svi mislili da će susret završiti podjelom bodova, najbolji pojedinac susreta Vukelja koji majstorskim golom donosi Borcu sva tri boda.

Borac - Čelik 2:1


Gradski stadion u Banja Luci. Gledalaca: 7.000.

Strijelci: 0:1 - Obuća (20), 1:1 - Vukelja (37), 2:1 - Vukelja (90).

Žuti kartoni: Petrić (Borac), Duro, Purić, Nemeljaković, (Čelik).

BORAC: Milinović, Damjanović, Puzigaća, Petrić, Čorić, Vukobratović (od 71. minuta Grahovac), Jandrić, Petrović (od 67. Stanić), Stevanović, Kajkut (od 81. Bojić), Vukelja. Trener: Zoran Marić.
ČELIK: Bilobrk, Mikić (od 80. Isanović), Obuća, Kapetan, Sadiković, Imamović, Purić (od 89. Isaković), Duro, Hasanović, Jurić, Nemeljaković. Trener: Omer Kopić.
Sudija: Emir Alečković (Sarajevo)

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.