Vukičević: Poštujem Bilbijinu odluku

Bh. napadač odlučio ostati u Vojvodini

Vukičević: Poštujem Bilbijinu odluku

A. Beganović

Kapiten mlade reprezentacije, Nemanja Bilbija, od dolaska Dejana Vukičevića na klupu Vojvodine gotovo nikako ne igra, a crnogorski trener prije nekih 20 dana poručio je našem napadaču da potraži novi klub.

Međutim, Bilbija je odbio pozajmicu, odnosno odlučio je ostati u Vojvodini i pokušati se izboriti za mjesto u ekipi.

Iako je smatrao da je za Bilbiju najbolje da potraži novi klub zbog jake konkurencije u napadu, Vukičević je izjavio da poštuje odluku bh. napadača, te da će u narednom periodu imati status kao i svi ostali igrači.

"Slažem se sa mnogim izrečenim konstatacijama da Nemanja Bilbija mora, obzirom na njegov talenat i znanje, napraviti zavidnu karijeru. Međutim, on se nalazi u veoma specifičnoj situaciji jer je konkurencija za mjesto napadača u Vojvodini izuzetno oštra", rekao je Vukičević, te dodao:

"Upravo zbog toga bio sam mišljenja da bi i za Bilbiju i za Vojvodinu bilo dobro da narednih šest mjeseci provede u sredini u kojoj bi igrao kako bi se na zimu vratio raspoložen i sa puno samopouzdanja. Nemanja je pak odlučio da ostane i pokuša da se izbori za mjesto u prvih 11. Kao trener, ja izuzetno poštujem njegovu odluku i on će u narednom periodu imati status kao i svi ostali igrači“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije