Vukotić: Nismo ponudili nešto što nije sportski, postali smo pobjednici

Napustio mjesto predsjednika Upravnog odbora

Vukotić: Nismo ponudili nešto što nije sportski, postali smo pobjednici

S. Mlaćo

U hotelu Bristol sa početkom u 11 sati održana je sjednica Skupštine FK Željezničar.

Podnesen je izvještaj o radu Upravnog odbora u proteklom periodu, s obzirom da je funkciju predsjednika istog prije par dana napustio Vedran Vukotić. Skupštini je prisustvovalo 38 članova, a jednoglasno je usvojen dnevni red. Zatim se članovima Skupštine obratio i sam Vukotić.

"Imamo tri godine kvalitetnih informacija. Mi smo u 2017. godini imali od transfera milion i 660.000 KM. Druga stvar su prihodi od UEFA-e. Ove godine po prvi put mi smo stigli blizu milion KM od prihoda od ulaznica i to je strašan rezultat. Ponosan sam na to i to je mnogo bolji rezultat od 2016. godine. Imamo značajan rast u sponzorstvu i tv prihodima, te smo imali i nove sponzore. Naši stabilni izvori prihoda su prihoda od najma i članarina. Tako izgleda naša struktura prihoda, a do kraja 11. mjeseca smo prihodovali 5.000.0000 KM", kazao je Vukotić, te je dodao:

"U 2016. godini smo potrošili 2.000.000 KM na primanja igrača i zaposlenih. Do kraja 12. mjeseca ćemo na plate potrošiti oko 2.500.000 KM. To je iznad okvira i budžeta, ali imali smo prostora s obzirom na rezultate. Sve skupa ova sezona će nas koštati ispod 4.000.000 KM. Namjerno sam izostavio istočnu tribinu, jer smo dovoljno iscrpili sve pričajući o tome. U ovoj godini su dvije situacije bile koja su nas kao tim i kao klub ugrozili. Prvi je titula izgubljena protiv Sarajeva, ali ja sam ponosan na to da nikome nismo ponudili nešto što nije sportski, te će to u konačnici odrediti kakav ćemo klub biti u budućnosti. Mi smo tada postali najveći pobjednici, klub je preživio i za dvije sedmice se prepakovao, da je to bilo nevjerovatno. Druga situacija je bila imenovanje Admira Adžema koji je danas sa nama".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi