Vukovi protiv Borussije, ali i umora

Bundesliga, 26. kolo

Vukovi protiv Borussije, ali i umora

Adnan Beganović

U okviru 26. kola Bundeslige Wolfsburg će gostovati u Monchengladbacu i sasvim sigurno će tražiti četvrtu uzastopnu pobjedu, no umor Vukova biće najveći saveznik domaće Borussije.

Momčad naših Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke trenutno pruža najbolje partije u sezoni. U Bundesligi su u pobjedničkoj seriji koja traje od 23. kola kada su na svom terenu pobijedili Schalke (2:1), da bi potom slavili na gostovanju kod Hannovera (1:0), a onda u 25. kolu su opet pred svojim navijačima pobijedili Bochum (4:1).

Navijači Vukova očekuju nastavak pobjedničkog niza i u današnjem susretu sa Borussijom u Monchengladbachu, no trener Wolfsburga Lorenz Kostner svjestan je da će njegovim izabranicima danas biti jako teško jer samo prije dva dana imali su meč u dalekoj Rusiji.

"Biće jako teško, jučer smo se vratili iz Kazana i igrači osjećaju veliki umor. Međutim, mi nemamo pravo kalkulisati i u Monchengladbac idemo po tri boda", rekao je Kostner uoči današnjeg susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.