Vukovi se iz Mostara vraćaju sa tri boda

Velež - Olimpic 1:3

Vukovi se iz Mostara vraćaju sa tri boda

Olimpic je u okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Veležu u Vrapčićima sa 3:1.Vukovima je ovo bila treća gostujuća pobjeda ove sezone.

U današnjoj utakmici u Vrapčićima na suprotnim stranama bili su braća Šaljia, Armel i Asim. Zanimljivo je da je i trener gostiju, Nedim Jusufbegović, svojevremeno nosio je dres Rođenih. Velež sa klupe u ovom susretu vodio je Edin Prljača, zbog suspenzije Mirze Varešanovića.

Prvu priliku na utakmici imao je Olimpic u 5. minuti. Pliska je ušao u šesnaesterac Veleža, imao je Harbu u sredini, ali bivši nometaš Sarajeva odlučio se na šut iskosa, koji je zaustavio Bobić. Četiri minute kasnije Suljević je bio najviši u skoku nakon jednog kornera, no lopta odlazi visoko preko gola.

Vukovi su na početku utakmice imali nešto više od igre. Velež je u 19. minuti odigrao dobru akciju, ali Suljević je u posljednji trenutak intervenisao i spasio gol sarajevske momčadi. Minutu kasnije Okić je odlično šutirao glavom nakon kornera, a lopta je otišla malo pored stative. Dugo vremena se igralo uglavnom na sredini terena, a Olimpic je u 35. minuti došao do gola.

Kapić je uposlio Harbu koji je ušao u šesnaesterac Veleža i prošao između dvojice defanzivaca Rođenih, a zatim iskosa preciznim udarcem matirao Bobića. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika, tako da se na odmor otišlo sa prednošću Olimpica od jednog gola.

Sarajevska momčad čuvala je prednost sve do 53. minuti, kada je Lakučević centrirao, a lopta se odbila do Zolja, koji je sjajno lobovao Fejzića. Pet minuta nakon toga Stokić je oborio Raščića u svom šesnaestercu, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Muharemović je bio siguran sa jedanaest metara i vratio prednost Olimpicu.

Velež je nakon drugog primljenog gola zaigrao dosta ofanzivnije, međutim već u 75. minuti pitanje pobjednika bilo je riješeno. Raščić, koji je prethodno izborio penal, ovaj put postigao je pogodak. Napadač Vukova izašao je sam pred Bobića i pogodio za 1:3. Rođeni nisu imali šta izgubiti, pa su krenuli veoma ofanzivno. Dominirali su do posljednjeg sudijskog zvižduka, ali promjene rezultata nije bilo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.