Vukovi u formi: Gol Misimovića, dva Džeke

Bundesliga, 26. kolo

Vukovi u formi: Gol Misimovića, dva Džeke

Edmir Škorić

Veliku predstavu su igrači Wolfsburga pružili na gostovanju kod Borussije iz Moenchengladbacha. Vukovi su slavili rezultatom 4:0, mrežu domaćih načeo je Misimović, a u dva se puta kasnije u strijelce upisao i Edin Džeko.

Iako se nagovještavalo da Edin Džeko zbog udarca u arkadu na susretu osmine finala Europa lige protiv Rubina neće odigrati današnju utakmicu, dijamant je krenuo od prve minute i na kraju dva puta matirao Baillyja. Ni umor nije spriječio igrače Wolfsburga da na gostovanju kod Borussije Moenchengladbach naprave veliki rezultat.

Jedna dobra utakmica, sa mnogo prilika, iako nakon prvih pola sata igre nismo mogli to zaključiti. Tek bilježimo traljav pokušaj Pekarika, koji je otišao daleko od gola domaćih. Nešto kasnije prva dobra šansa za Wolfsburg. Misimović je majstorski uposlio Schafera na lijevoj strani, ovaj proigrao iz prve Džeku, a naš napadač sa petnaestak metara oštro šutira, no ravno u ruke belgijskog golmana.

Pet minuta prije kraja Vukovi su došli do toliko željenog vodstva. Najprije se Edin Džeko izborio na lijevoj strani kod gol linije domaćih, potom je loptu progurao do Gentnera, koji vrhom kopačke uspijeva vratiti na dvadsetak metara do Misimovića. Zvjezdan Misimović je u svom stilu prizemno i dosta precizno loptu smjestio u donji desni ugao Baillyja, koji se ispružio koliko je dug, no uzaludno.

U 42. minuti dobra lopta za Džeku, koji iz teške pozicije dobro šutira, no Bailly je još bolje odbranio. Na početku drugog dijela veliki promašaj Bobadille na drugoj strani. Dobio je loptu na desetak metara od gostujućeg golmana Hitza, a onda izabrao ono najgore - poslao ju je preko gola.

Odmah na drugoj strani stiže kazna, i to najstrožija. Edin Džeko je postavio loptu na jedanaest metara i matirao Baillyja. U 55. minuti jedna prava bomba Misimovića, ali je Bailly uz puno napora izbio loptu u korner. Tri minuta kasnije je na semaforu već stajalo 0:3. Gentner je majstorskim udarcem malo iz kosa s lijeve strane zavrnuo loptu, ona se odbila od danas izvrsnog Levelsa i završila iza leđa Baillyja.

Svojim drugim golom dobru igru Vukova krunisao je Edin Džeko. Zvjezdan Misimović ga je okomito proigrao, ovaj dugim koracima sjurio u šesnaesterac protivnika te smirenim udarcem na kraju poslao Baillyja još jednom po loptu u vlastitu mrežu.

Derbi začelja odigran je u Berlinu, a Hertha je propustila veliku priliku da ostane u utrci za opstanak. Grk Gekas ih je u prvom dijelu doveo u vodstvo, ali su gosti preko Bunjakua najprije izjednačili, da bi Charisteas u sudijskoj nadoknadi pogodio za vrijednu pobjedu gostiju.

Dortmundska Borussia je bila dosta uspješnija od svog imenjaka. Naime, slavili su sa 4:1 kod Bochuma. Golove za dortmundsku momčad postigli su Kehl, Mohammed Zidan i Barrios u dva navrata, dok je utješni gol domaćoj ekipi donio Holtby.

Schurrle je bio junak Mainza u minimalnoj pobjedi Koelna. Tako su igrači Mainza pokazali da pobjeda kod Hoffenheima u prošlom kolu nije bila samo puka slučajnost. Hannover je sa 2:1 bio uspješniji od Eintrachta iz Frankfurta.

Od 18:30 sastaju se Bayern i Freiburg, a kolo će se završiti sutrašnjim utakmicama Hoffenheima i Werdera te Bayera i HSV-a.

Bundesliga, 26. kolo:
Borussia M'gladbach - Wolfsburg 0:4 (Misimović 40, Džeko 49 - pen., 80, Gentner 59)
Hertha - Nurnberg 1:2 (Gekas 36/ Bunjaku 61, Charisteas 90)
Bochum - B. Dortmund 1:4 (Holtby 53/ Kehl 18, Zidan 27, Barrios 74, 77)
Hannover - Frankfurt 2:1(Andreasen 14, Pinto 57/ Altintop 45)
Mainz - Koeln 1:0 (Schurrle 56)
Bayern - Freiburg (kasnije)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.