Vulkan odgađa meč Švedska - BiH?

Aerodromi se ponovo zatvaraju

Vulkan odgađa meč Švedska - BiH?

Nakon što su aerodromi u Engleskoj i Škotskoj ponovo zatvoreni zbog vulkanske prašine iz vulkana sa Islanda, postoji mogućnost da se u narednih nekoliko dana zatvore aerodromi i u drugim državama, pogotovo skandinavskim.

Ukoliko se crne prognoze obistine i vulkanska prašina proširi sjeverom Evrope, upitno je i odigravanje prijateljske utakmice između selekcija Švedske i Bosne i Hercegovine u Stockholmu, planirane za 29. maj.

Naime, u posljednja 24 sata zatvoreni su aerodromi u Engleskoj, Holandiji i Škotskoj, a postoji mogućnost da u narednih nekoliko dana, ukoliko se vulkanska prašina ne spusti, bude zatvoreni aerodromi i u drugim dijelovima sjeverne Evrope i to ne naodređeno vrijeme.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trebala bi 29. maja u Stockholmu odigrati prijateljski susret sa odgovarajućom selekcijom Švedske, ali u slučaju da aerodromi u toj zemlji budu zatvoreni, ovaj susret je pod velikim znakom pitanja.

Naravno, uvijek postoji mogućnost kopnenog prevoza, ali s obzirom da je Stockholm od glavnog grada Bosne i Hercegovine udaljen čak oko 1.800 kilometara, opcija prevoza reprezentativaca autobusom malo je vjerovatna.

Za nadati se ipak da će se vulkanska prašina spustiti, te da neće ponovo u potpunosti blokirati evropski vazdušni prostor, kao što je to bio slučaj prošlog mjeseca, kada je Stari kontinent bio praktično paralizovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti