Wagner: Bosna i Hercegovina može pobijediti Argentinu

Brazilac ne voli Gaučose

Wagner: Bosna i Hercegovina može pobijediti Argentinu

Teme:

Jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH Wagner Santos Lago svojevremeno je bio stanovnik Salvadora, grada koji će 25. juna naredne godine ugostiti Zmajeve i reprezentativce Irana. 

Wagner je sretan što će reprezentacija Bosne i Hercegovine po prvi put na velikoj fudbalskoj smotri zaigrati upravo u njegovoj domovini.

„U Salvadoru sam igrao dvije godine, za tamošnji klub Vitoriju. Veliki grad, dobro ga poznajem. Stadion Arena Fonte su u potpunosti obnovili. Ja kao Brazilac duboko vjerujem da Bosna i Hercegovina može pobijediti Argentinu u prvoj utakmici u grupi. Brazil i Argentina su dvije reprezentacije koje su po tradiciji oduvijek imale kvalitetne pojedince. Pele na jednoj, Maradona na drugoj strani i slično. To što smo susjedi sigurno je samo povećalo rivalitet,“ kazao je Wagner, te dodao:

„Mislim da BiH ima lakšu grupu od Brazila. Kada bi na startu pobijedili Argentinu, vjerujem da bi to bilo to što se tiče prolaska dalje. Iran nije neka reprezentacija koje se BiH treba plašiti, mada se niko ne smije podcijeniti. Vjerujem da je BiH bolja od Nigerije.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.