Wagner i dalje na vrhu liste strijelaca

I dalje vodeći

Wagner i dalje na vrhu liste strijelaca

Midhat Šljivak

Fudbaler Širokog Brijega Wagner Santos Lago i dalje je najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako se u pobjedi nad Sarajevom od 2:0 Wagner nije upisao u strijelce, nakon 18 odigranih kola ovaj sjajni Brazilac i dalje drži vrh liste najboljih strijelaca s 11 postignutih golova.

Prvi Wagnerov pratilac je kao i protekle sedmice napadač Borca Joco Stokić, koji također u ovom kolu nije uspio zatresti protivničku mrežu u porazu svog tima od Olimpica 0:1.

Na trećem mjestu je sjajni napadač Sarajeva Nikola Komazec sa devet postignutih golova. Komazec je zbog povrede propustio priliku da u Širokom podeblja svoj učinak u Premijer ligi ove jeseni, a nakon Komazeca slijede tri fudbalera koja su postigla po osam golova.

Protivničku mrežu su po osam puta tresli Armin Hodžić (Željezničar), Amer Bekić (Zrinjski) i Marko Obradović (Radnik), dok su po sedam golova postigli Dino Ćorić (Široki), Ognjen Đelmić (Borac) i Vernes Selimović (Željezničar).

Do kraja jesenjeg dijela šampionata ostalo je još jedno kolo, nakon čega će uslijediti pauza.

Lista strijelaca:

1. Wagner Lago 11 golova

2. Joco Stokić     10 golova

3. Nikola Komazec 9 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

4. Bekić, Hodžić, Obradović 8 golova

5. Selimović, Đelmić, Ćorić 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.