Walcott uputio izvinjenje

Walcott uputio izvinjenje

Igrač Arsenala Teo Wolcott priznao je da simulirao pad da bi iznudio penal na meču trećeg kola FA kupa protiv Leedsa.

Ta utakmica je završena rezultatom 1:1, a Arsenal je došao do izjednačenja upravo iz penala nakon prekršaja koji je napravljen nad Wolcottom, ali ne tog zbog kog se on izvinjava.

Samo dva minuta prije nego što je sudija dosudio penal, posle čega je Cesc Fabregas bio siguran sa bijele tačke, Wolcott je pao nakon  kontakta sa Paulom Connellyjem, ali je sudija procijenio da to nije penal.

„Želim da se izvinim menadžerima jer sam stvarno simulirao jer sam pokušavao da iznudim penal. Pitao sam jednog od igrača Leedsa da li bi on to uradio i on je odgovorio da vjerovatno bi. Nisam igrač koji bi uradio tako nešto, ali sam to učinio i zato se izvinjavam", kaže mladi igrač Arsenala.

"Čuo sam da neki igrači govore ako bude malog kontakta padni i može da ispadne i dobro i loše. Nisam zadovoljan sobom jer sam to uradio, ali sam sretan jer smo izjednačili. Nakon  meča sam se čak i našalio sa sudijom rekavši mu da mi je to bio prvi put da sam simulirao. Izrazio sam kako se osjećam i nadam se da će ljudi to poštovati“, rekao je u saopštenju Wolcott.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti