Trener Napolija nosi čak tri sata na rukama, otkriveno je i zašto

Mnogi su ostali iznenađeni

Trener Napolija nosi čak tri sata na rukama, otkriveno je i zašto

Admin Čaušević

Prilikom press konferencije za polufinalni duel italijanskog Superkupa između Napolija i Fiorentine pažnju su privukla tri sata na rukama trenera Partenopeija, Waltera Mazzarrija. Ubrzo nakon toga je i otkriveno o čemu se radi. 

Trener italijanskog prvaka pojavio se u press sobi s tri različita sata na rukama. Doista, malo previše, s tim da su dva sata pokazivali isto vrijeme.

No, iza scene koja je postala viralna na Apeninima kriju se vrlo jednostavni razlozi. Napoli je odmah iza pressice imao trening zbog čega je Mazzari imao treći sat.

Obično Mazzarri izmjenjuje dva sata ovisno o situacijama, jedan sportski za trening, a drugi za svečane prilike i znalo se desiti da nosi oba sata u isto vrijeme radi praktičnosti.

Treći je, dakle, naprosto pametni sat, koji mu ne treba za vrijeme nego za praćenje tjelesnih aktivnosti.

Oglasi

U suštini iz početnog iznenađenja ne krije se ništa posebno pošto se nije radilo o dvostrukim ili trostrukim vremenskim razlikama kako bi se uzela u obzir vremenska zona između Saudijske Arabije i Italije.

Mazzarri je jednostavno radije držao sve pod kontrolom, uključujući mnoge bliske sastanke s Napolijem uključene u treninge prije utakmice, press konferencije i sastanke s ekipom.

Priča o Mazzarriju i satovima je legendarna u Italiji pošto je vrlo poznato da tokom vođenja mečeva iskusni trener često sudijama pokazuje na sat na ruci i vrijeme.

Inače, Napoli je slavio ubjedljiv trijumf protiv Fiorentine bilo je čak 3:0, ali poslije meča se najviše priča o mizernoj posjeti na stadionu Al Nassra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Saudijci su se nadali da će gledati Milan ili Juventus na završnici turnira, zbog čega je okršaj Viola i Partenopeija gledalo svega 9.762 gledatelja.

Drugi polufinalni par čine Inter i Lazio. Njihov meč se igra petak. Teško je vjerovati da će i na tom meču posjeta biti mnogo veća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi