Walter Zenga seli u Španiju
Walter Zenga ima bogato trenersko iskustvo

Zov Lige evropskih prvaka

Walter Zenga seli u Španiju

Iako je krajem prošle godine produžio ugovor sa Cataniom do kraja sljedeće sezone, Walter Zenga bi od naredne sezone mogao preseliti u špansku Primeru. Prema pisanju italijanskih medija za nedakašnjeg golmana reprezentacije Italije zainteresovani su madridski Atletico i Villarreal. 

Nekadašnji trener beogradske Crvene zvezde u Cataniu je došao u aprilu prošle godine i spasio je klub od ispadanja. U ovoj sezoni trenutno njegov klub zauzima 14 mjesto i van je opasne zone ispadanja.

Međutim, špekulacije o interesu španskih klubova mogle bi primorati Zengu da prijevremena napusti Italiju. Teško je očekivati da bi ovaj stručnjak mogao odbiti zov Lige evropskih prvaka, a sve je izvjesnije da će jedan od dva pomenuta kluba koji se interesuje za Zengine usluge iduće sezone igrati u elitnom razredu evropskog fudbala.

Zenga je u svojoj trenerskoj karijeri, pored Catanie i Crvene zvezde vodio još i New England, Breru, Steauu, Nacional, Dinamo iz Bukurešta, Gaziantepspor i Al Ain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.