WBA pustio Valera u Villarreal

WBA pustio Valera u Villarreal

E. Škorić

Engleski West Bromwich Albion dopustio je svom veznjaku Borja Valeru da nastavi igrati u Španiji, a ovaj put 25-godišnjak će braniti boje Villarreala.

Valero Borja je u WBA početkom 2008. godine stigao iz Mallorce, ali ga je klub odmah u narednoj sezoni posudio upravo Mallorci. Ipak, Valero će karijeru nastaviti u Španiji, nakon što je dogovorena višegodišnja posudba u Villarreal.

"Nakon ispadanja prošle godine iz lige, dogovorili smo se da bude posuđen Mallorci. Na koncu izvrsne sezone u Španiji, te uzimajući u obzir njegove profesionalne i osobne želje, odlučili smo prihvatiti ponudu iz Villarreala", kazao je Dan Ashworth, sportski i tehnički direktor WBA, dodavši:

"Htio bih se zahvaliti Borji za njegov doprinos i njegov profesionalni odnos tokom posljednje dvije godine. Svi mu želimo puno uspjeha u nadolazećoj sezoni".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.