Weah: Afrički tim može osvojiti SP

Legenda Milana

Weah: Afrički tim može osvojiti SP

Edmir Škorić

Bivši najbolji svjetski nogometaš, George Weah, tvrdi da neće biti iznenađen ukoliko neka afrička reprezentacija osvoji Svjetsko prvenstvo naredne godine.

"Nadam s da to nije nemoguće. Težak je to zadatak, ali ne i nemoguć. Gana je osvojila juniorsko SP (Fifa U-20 World Cup). Zašto ne.", prenosi Reuters Weahovu izjavu.

"Prije mnogo godina nisu zajedno mogli sudjelovati najbolji igrači Evrope i Svijeta. To se dogodilo. Postoji mogućnost da neka afrička momčad pobijedi na Svjestkom prvenstvu, ukoliko se dobro pripremi."

Weah se nada da će novi stadioni koji se grade u Južnoafričkoj Republici i Angoli (Kup Nacija) postaviti snažne temelje za nogomet na tim prostorima.

"Siguran sam da će sve one infrastrukture ovdje ljudima dati posla, dozvoliti djeci da se igraju na stadionima koji se grade. Puno djece nema priliku igrati se na travi", zaključio je Liberijac koji je u svojoj karijeri igrao za Milan, PSG, Monaco, Chelsea, Manchester City i Marseille.

Do sada, jedna afrička reprezentacija nije nikada igrala u polufinalu SP-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.