U Premijer ligi BiH je sve moguće: Trećina lige bez službenih klupskih stranica

U 2021. godini

U Premijer ligi BiH je sve moguće: Trećina lige bez službenih klupskih stranica

Haris Zilić

Za vikend nas očekuje početak nove sezone PLBiH u fudbalu.

I ova sezona bi mogla biti dosta zanimljiva, a klubovi uveliko pripreme privode kraju, odigrane su i generalke, tako da je sve spremno za nove izazove.

Ovo će biti sezona 2021/2022, a trećina lige kao da je u nekom drugom vremenu što dodatno "bode" oči svim ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini.

Naime, trećina lige nema aktivne web stranice što je u današnje vrijeme interneta i savremene tehnologije teško zamisliti. U nekim prvenstvima možete pronaći uredne službene stranice klubova u tri-četiri ranga takmičenja, ali u Bosni i Hercegovini je drugačija slika, pa krenimo redom.

HŠK Posušje priprema stranicu ona je prema posljednjim informacijama u pripremi.

Oglasi

FK Rudar Prijedor ima lošu i nepreglednu web stranicu.

Istina, ova dva tima su aktivni na društvenim mrežama, ali web stranica je još uvijek nedostatak.

FK Leotar i FK Radnik su dva kluba bez web stranice, tako da simpatizeri i navijači muku muče da pronađu rostere i članove ova dva kluba.

Što se tiče web stranica Željezničar i Sarajevo su najaktivniji uz NK Široki Brijeg. U posljednje vrijeme se na tom planu dižu i Borac, Velež, Sloboda, Zrinjski, Tuzla City, tako da su pomenuti klubovi položili ispite po tom pitanju, a također su ažurni i aktivni na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, nezamislivo je da cijela liga nema ažurne i aktivne web stranice u 2021. godini. Nadamo se da će se i to popraviti u skorije vrijeme, ako ništa bar zbog navijača i simpatizera bh. fudbala, koji žele da imaju tačan uvid u dešavanja u klubovima.

I u ovom segmentu zaostajemo ne samo za Evropom, nego i dobar dio za regijom.

Top Komentari

bk123
Veći je problem što pola klubova neće imati tople vode , web stranica je manji problem...mada u današnje vrijeme i to je nelogično
8 0
Zgembo1990
M:TEL Cirkus liga....
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi