Webb sudi okršaj vodećih ekipa u Engleskoj

Webb sudi okršaj vodećih ekipa u Engleskoj

Edmir Škorić

Najbolji engleski sudac Howard Webb dijelit će pravdu u derbiju 36. kola engleskog Premiershipa koji će na Old Traffordu odigrati Manchester United i Chelsea.

Webb je od Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) izabran za najboljeg svjetskog suca u prošloj godini. Sudio je, između ostalog, prošlogodišnje finale Lige prvaka između Intera i Bayerna, kao i finale Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi (Holandija - Španija).

Susret na Old Traffordu, kojeg će suditi Webb, mogao bi biti odlučujući, budući da je to okršaj dviju prvoplasiranih ekipa.

Crveni vragovi imaju tek tri boda prednosti nad Chelseajem, iako se prije samo nekoliko kola činilo da titula na Old Trafford stiže bez većih problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.