Weiss: BiH ćemo posvetiti još veću pažnju

Slovaci nisu zaboravili poraz iz Bratislave

Weiss: BiH ćemo posvetiti još veću pažnju

E. Škorić

Kao uostalom i u svim reprezentacijama u kvalifikacionoj grupi G za odlazak na Mundijal 2014. godine u Brazil, tako i u taboru slovačke nogometne reprezentacije ističu zadovoljstvo konačnim žrijebom.

"Žrijebom kvalifikacionih skupina za SP 2014. godine mogu biti zadovoljan. Dobili smo ravnopravne protivnike, kako iz prvog, tako i iz ostalih jakosnih skupina", rekao je slovački selektor Vladmir Weiss, koji je dosta pažnje posvetio našem nacionalnom timu:

"Grčka ima u svojim redovima dobre nogometaše. Što se reprezentacije BiH tiče, igrali smo s njima u Bratislavi, i jako dobro poznajemo njihovu snagu. Porazili su nas tada, pa ćemo im ovaj put posvetiti još veću pažnju".

"Istina, u skupini nemamo nekog atraktivnog protivnika koji bi privukao više posjetitelja, pa to nije najbolje sa ekonomskog aspekta, ali za nas je bolje što igramo protiv reprezentacija kojima možemo parirati po kvaliteti. No, najprije moramo završiti kvalifikacije za EP 2012", dodao je Weiss.
U grupi G, pored Slovačke, igraju Grčka, BiH, Litavnija, Litva i Lihtenštajn. Usput se podsjetimo kako je završen zadnji ogled Slovačke i BiH u Bratislavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.