Weiss preuzeo Slovan

Dupli posao za selektora Slovačke

Weiss preuzeo Slovan

Vladimir Weiss, selektor Slovačke, imaće u narednom periodu dvostruku funkciju.

On je naime imenovan za novog šefa stručnog štaba Slovana iz Bratislave, a zamijenio je Čeha Karela Jarolima. Slovan je prošle sezone osvojio titulu, ali nije uspijeo da se plasira u 4. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka jer su nakon trijumfa nad Tobolom ispali od APOELA.

U prvenstvu su u prva tri kola uzeli 6 bodova, ali pred današnji derbi sa Trnavom uprava je odlučila da je vrijeme za promjene. Weiss je odveo Slovačku na SP 2010, trenutno je vodi i ima ugovor do 2014. što znači da će biti selektor i u duelima sa BIH u kvalifikacijama za SP u Brazilu. U Slovanu igra Krešimir Kordić, bivši igrač Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.