Welbeck spasio Engleze
Danny Welbeck

Evropsko prvenstvo U21

Welbeck spasio Engleze

M. Maksimović
Teme:

U nedelju su odigrane i prve utakmice grupe B U21 Evropskog prvenstva.Česi su osvojili tri boda startnom pobjedom protiv Ukrajine 2:1, dok su Engleska i Španija odigrale 1:1.

U Viborgu je utakmica riješena u sedam minuta.Bořek Dočkal je postigao dva gola u 49.i 58. minuti, a sve što su Ukrajinci napravili do kraja bio je utješni gol Maksimija Biliya u 87. minuti. 

Druga utakmice ove grupe odigrana je u Herningu, a sastale su po mnogima dva najveća favorita, Engleska i Španija.U dobroj utakmici na kraju nije bilo pobjednika.Španija je povela rano, već u 14.minuti je Herrera postigao gol na centaršut Thiaga.Englezi su reklamirali igranje rukom strijelca, ali sudija Strömbergsson nije reagovao.

Dobru priliku za izjednačenje, Englezi su imali u završnici prvog dijela, ali šut Sturridgea zaustavlja golman Španije De Gea.Španija je bila u drugom dijelu, bliže drugom golu, međutim Englezi su uspjeli izvući jedan bod.Dvije minute prije kraja utakmice Kyle Walker pronalazi Dannyja Welbecka koji postiže gol za konačnih 1:1.

Grupa B:
Češka – Ukrajina 2:1 (0:0)
Španija - Engleska 1:1 (1:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.