Wembley 2013. ponovo domaćin finala LP?

Lova do krova

Wembley 2013. ponovo domaćin finala LP?

Edmir Škorić
Teme:

Premda je ove godine ugostio finale najelitnijeg klupskog natjecanja, Lige prvaka, londonski stadion Wembley već za dvije godine mogao bi opet biti domaćin najveće klupske utakmice u sezoni.

Prema pisanju britanskih medija, Evropska nogometna federacija (UEFA) razmišlja ponovo organizaciju finala Lige prvaka prepustiti Londonu, i to za dvije godine. Takvu odluku UEFA namjerava dovesti potkovana činjenicom da je ovogodišnje finale donijelo dosta financijskog uspjeha.

Samo prodaja ulaznica donijela je zaradu od 50 miliona funti, iako su mnogi navijači kritikovali UEFA-u zbog skupih ulaznica.

Podsjetio da je sljedeće sezone finale na Allianz Areni, stadionu Bayerna u Minhenu. Ovome dodajmo kako je Wembley rekorder po finalima Lige prvaka. Do sad ih je organizirao čak šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije