Wembley i Minhen domaćini 2011. i 2012.
Webley je domaćin Lige prvaka 2011. godine

UEFA odlučila o domaćinima Lige prvaka

Wembley i Minhen domaćini 2011. i 2012.

Ono o čemu se špekulisalo u jesen prošle godine, danas je i definitivno potvrđeno. Domaćin finala Lige evropskih prvaka 2011. godine biće engleski Wembley. Ovu odluku donio je Izvršni odbor Evropske fudbalske federacije (UEFA) na današnjoj sjednici u Nyonu.

Legendarni londonski stadion izabran je u u konkurenciji između minhenske Allianz Arene i berlinskog Olimpijskog stadiona. Wembleyu će ovo biti šesti put da ugosti finale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Prvi put to je bilo 1963. godine kada je Milan savladao Benficu sa 2:1, a posljednji put 1992. godine (Barcelona – Sampdoria 1:0).

Minhenska ljepotica biće domaćin finalu Lige prvaka 2012. godine, a tada će zvanično promijeniti naziv i umjesto Alianz Arene biće prozvana Fusball Arena.  

UEFA je odlučila da će se finale Kupa UEFA 2011. godine igrati u Dublinu (Lansdowne Road), a 2012. godine na Nacionalnom stadionu u Bukureštu.

Ovogodišnje finale Lige prvaka igraće se na Olimpicu u Rimu, a naredne godine na Santiago Bernabeuu u Madridu. Finale Kupa UEFA ove godine odigraće se u Turskoj, na Sukru Saracoglu stadionu u Istanbulu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije