Wenger: Arteta je poput Giggsa

Wenger: Arteta je poput Giggsa

Menadžer Arsenala, Arsene Wenger, vjeruje da bi njegov veznjak, Španac Mikel Arteta, imao sjajnu reprezentativnu karijeru da je rođen u Engleskoj.

"On je poput Ryana Giggsa. Giggs je imao nesreću da nastupa za reprezentaciju Velsa, a oni nikada nisu nastupili na velikom takmičenju. Mikel je rođen u Španiji, a njihova reprezentacija ima mnogo sjajnih veznih igrača. Siguran sam da bi Arteta imao odličnu reprezentativnu karijeru, da je kojim slučajem rođen u Engleskoj, jer ga mi poznajemo bolje od Španaca.", izjavio je Arsene Wenger. 

Dvadesetdevetogodišnji Arteta, još uvijek nije zabilježio nastup za Crvenu furiju. Proteklog vikenda je postigao gol za ekipu Arsenala, protiv West Bromvicha, kada je njegova momčad slavila sa 3:0. Sada se Arsenal nalazi na 7. mjestu u Premiershipu, sa samo tri boda zaostatka za pozicijom koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.