Wenger kritikovao Vermaelena: Pravi igrači tako ne griješe

Wenger kritikovao Vermaelena: Pravi igrači tako ne griješe

Menadžer Arsenala Arsene Wenger bio je ljut i razočaran nakon što je Thomas Vermaelen pogriješio i poklonio gol Robinu van Persieu u današnjem porazu od Manchester Uniteda.

Belgijski internacionalac loše je reagovao kod centaršuta Rafaela, te je lopta došla do nekadašnjeg kapitena Arsenala, koji je pogodio za vodstvo Uniteda. United je na kraju slavio sa 2:1 na Old Traffordu.

"Greška Vermaelena je neprihvatljiva. Veliki odbrambeni igrače ne prave ovakve greške. Kada date loptu RVP u ovakvoj situaciji u dva od tri slučaja to je gol", rekao je Wenger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.