Wenger: Molim vas, ne kritikujte Özila

Stao u odbranu svog fudbalera

Wenger: Molim vas, ne kritikujte Özila

Arsenalu na početku sezone baš i ne cvjetaju ruže, a navijači su se zbog slabih partija najviše zamjerili Mesutu Özilu, koji je već neko vrijeme na udaru kritika.

Posebno su njemačkog reprezentativca kritikovali nakon poraza od Dortmunda (2:0), a sve je to ponukalo Arsenea Wengera da stane u odbranu svog fudbalera.

"Molim vas, ne kritikujte Özila. Poraženi smo, to je tačno, ali ne može se krivac tražiti samo u jednom čovjeku. Zašto bi Özil bio krivac kada smo svi podbacili? Moramo priznati da je fudbal igra koju igraju živi ljudi, a usponi i padovi se uvijek dešavaju. Ne mogu se kola slomiti na jednom igraču", kategoričan je bio francuski stručnjak.

Özil zaista već neko vrijeme igra daleko od prepoznatljive forme, koja ga je krasila kada je prošle godine iz Reala stigao na Emirates.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti