Wenger: Možemo do titule ako Chelsea ne bude perfektan

Trener Arsenala

Wenger: Možemo do titule ako Chelsea ne bude perfektan

Arsene Wenger nije odustao od borbe za osvajanje naslova prvaka i do kraja prvenstva njegov tim mora biti perfektan.

Svoju snagu Arsenal je demonstrirao jučer u derbiju savladavši Liverpool rezultatom 4:1, a zaostatak za vodećim Chelseajem sada iznosi sedam bodova. 

"Da bi nam se ukazala prilika za trofej, moramo da budemo perfektni, a Chelsea ne. I mi i oni imamo težak raspored do kraja prvenstva. Gledamo naprijed, ali prije svega na naredni meč jer je to jedino na šta možemo da utičemo. Matematički možemo izboriti mjesto među prvu četiri ekipe, tako da ćemo se fokusrati samo na naše partije", kazao je Wenger, a potom dodao: 

“Nedostajali su nam važni igrači na startu sezone kada smo ispustli mnogo bodova. Kada vidite koliko smo bodova osvojili kada su se najvažniji igrači oporavili, mislim da to pokazuje da imamo kvalitet da se borimo za vrh”, zaključio je Wenger. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije