Wenger odbacuje optužbe zbog Chamakha
Arsene Wenger poziva Triauda na sastanak

Premiership

Wenger odbacuje optužbe zbog Chamakha

Arsene Wenger je konačno progovorio po pitanju Marouane Chamakha. Optužbe koje dolaze iz Bordeauxa za navodno pregovaranje s igračem bez znanja kluba, nazvao je neutemeljenim.

Arsene Wenger poziva predsjednika Bordeauxa Jean-Louisa Triauda da sjedu i rješe nesuglasice nastale oko  mogućeg transfera Marouanea Chamakha iz francuskog prvaka u redove Arsenala.

Trinaud je optužio Wengera zbog navodnog opsjedanja Chamakha bez znanja kluba i Trinauda samog. Wenger sve optužbe odbacuje, pozivajući Trinauda da se nađu na večeri i nađu zajednički jezik, te da na press konferenciji pošalju poruku koja će umiriti strasti nastale ovog ljeta.

"Komunikacija između mene i predsjednika Bordeauxa vrlo je jasna. Informirao sam ga o svemu što se dešavalo ovoga ljeta. Spreman sam da sjedem s njim i objasnim mu što mislim. Sve što mislim rekao bih mu lice u lice", rekao je Wenger.

Arsene Wenger je odbacio sve optužbe iz Francuske da je često uzimao igrače bez znanja njihovih klubova.

"Ne slažem se uopće. Vrlo je teško razumjeti takve optužbe. Nisam ljut jer kad se gledam u ogledalo znam šta sam učinio. Ne trebam nikakav poseban komentar, mogu sjesti s igračem i predsjednikom i razjasniti kompletnu situaciju. Ja sam siguran da će se gospodin Triaud složiti s onim što kažem".

Wenger je najavio da će nastaviti borbu za Chamakha, ali da neće biti razočaran ukoliko se transfer ne dogodi.

"Ove optužbe ne utječu na moje mišljenje o igraču. Smatram da je on fantastičan momak. Načinio sam oko 200 transfera u mojoj trenerskoj karijeri, a to znači da ih se dvostruko toliko nije ni ostvarilo. To je dio svakog posla. Mislim da je važno zadržati smirenost u poslu bez obzira šta da se desi. Nikada ranije nisam vidio ovakvu situaciju, ovakvi natpisi u medijima su zbilja začuđujući", zaključio je Wenger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.