Wenger potvrdio: Arshavin napušta Arsenal

Wenger potvrdio: Arshavin napušta Arsenal

Midhat Šljivak

Menadžer Arsenala Arsene Wenger potvrdio je danas kako će ruski fudbaler Andrey Arshavin napustiti klub sa Emiratesa na kraju sezone.

Iskusni ruski fudbaler je nezadovoljan svojom minutažom u Arsenalu ove sezone, te je najavio odlazak, a danas je to potvrdio i Wenger, koji je istakao kako je razlog odlaska upravo mala minutaža.

"Izvjesno je da Arshavin odlazi iz kluba jer ne igra već neko vrijeme, a on kao 31-godišnjak time nije zadovoljan. Uprkos tome njegov odnos prema obavezama niti jednog trenutka nije bio loš. Po završetku sezone, Arshavin će odlučiti šta je najbolje za njegovu dalje karijeru", rekao je Wenger.

Arshavin (31) je u Arsenal stigao 2009. godine iz ekipe Zenita, a ove sezone je odigrao svega 12 utakmica za tim iz Londona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.