Wenger razočaran, ali i zadovoljan

Nakon ispadanja Arsenala iz Lige prvaka

Wenger razočaran, ali i zadovoljan

Arsenal je poražen i u drugom susretu polufinala Lige prvaka od Manchester Uniteda, a trener „topnika“ Arsene Wenger razočaran je sinoćnjim rezultatom, ali ne i cijelokupnim nastupom svoje ekipe u Ligi prvaka ove sezone.

-    Pomalo sam razočaran konačnim rezultatom susreta sa Manchester Unitedom. Ipak, moram reći kako sam veoma zadovoljan i ponosan na igru svoje ekipe ove sezone u Ligi prvaka. Manchester nam je na Emiratesu dosta brzo dao prvi gol i to nam je uništilo koncepciju svega, kazao je Wenger.

Prvom golu Uniteda, kojeg je zabio Korejanac Jing Sun Park, predhodila je greška mladog Kierana Gibbsa, pa su novinari postavili Wengeru pitanje koliko je bilo pametno staviti tako mladog igrača od prve minute u sastav u ovako važnoj utakmici.

- Tačno je da je Gibbs veoma mlad za ovakvu utakmicu, ali zar i ostatak Arsenala nisu sve mladići? Bez obzira na grešku koju je napravio ja i dalje mislim da je on odličan fudbaler. Greške se svima mogu dogoditi, dodao je Wenger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti