Wenger Realu: Ostavite me na miru

Francuz ne planira mijenjati klub

Wenger Realu: Ostavite me na miru

Edmir Škorić

Jedva su španski mediji dočekali ispadanje Reala iz Lige prvaka, a njihova glavna žrtva je trener Manuel Pellegrini. Nasljednika je bezbroj, jedan od njih je i Arsene Wenger. No, Francuza trenutno ne zanima posao u Madridu.

"Uvijek sam ispoštovao svoj ugovor do kraja, tako će biti i ovaj put. Vodit ću Arsenal do 2011. godine, do kraja svog ugovora", kazao je Wenger novinarima, a onda dao jasnu poruku čelnicima kluba sa Santiago Bernabeua.

"Ostavite me na miru..."

Wengerovo zadovoljstvo na klupi Topnika je još veće, nakon slavlja protiv Porta i pobjede od 5:0, sa kojom se klub plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. No, naredna prepreka Wengeru i njegovim klincima je Hull City.

"Trenutno sam fokusiran na Hull City. Možda je manje glamurozan od Real Madrida, ali oni su trenutno mnogo važniji u mom životu."

Pellegrini je kazao kako ne planira dati otkaz u Realu, pa će odluku o njegovoj budućnosti odlučiti Upravni odbor madridskog kluba. Ali, jasno je kako se Čileancu bliži kraj, posebno nakon naslova ugledne Marce: "Zbogom Liga prvaka, zbogom Pellegrini..."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.