Wenger: Van Persie kao Van Basten
Robin van Persie

Napadač sa mozgom

Wenger: Van Persie kao Van Basten

Trener londonskog Arsenala Arsene Wenger uporedio je svog napadača Robina van Persia sa legendom holandskog i svjetskog fudbala Marcom van Bastenom.

"Mislim da je Robin igrač tipa Van Bastena. Pod tim mislim da je tehinički potkovan napadač. Ima sjajan prvi dodir, odlično kretanje sa i bez lopte i odličan osjećaj za gol", hvali svog napadača Wenger.

"Volim Van Persia jer tokom igre korsiti mozak. Robin je već sada jedan od najboljih svjetskih napadača, jedan od rijetkih univerzalaca pred protivničkim golom", dodao je Wenger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti