Wenger želi Engleze u četvrtfinalu

Wenger želi Engleze u četvrtfinalu

Edmir Škorić

Porto je sinoć na Emiratesu potpuno šokiran, nakon što je sa visokih 5:0 poražen od Arsenala i tako eliminiran iz natjecanja. Arsene Wenger sada ističe kako u četvrtfinalu Lige prvaka želi Chelsea ili Manchester United.

Porto je u London stigao sa prednošću jednog gola (2:1), no na Emiratesu su nadigrani i poraženi rezultatom 5:0. Očigledno da su Topnici sinoć bili dobro raspoloženi, a posebno Danac Nicklas Bentnder, koji je postigao hat-trick.

"Odradili smo veoma dobro prvo poluvrijeme, Tokom drugog dijela, nekih 10-15 minuta smo se mučili, a tada je došao Nasrijev pogodak za 3:0. Nakon toga sve je išlo onako kako smo zamišljali", ističe Wenger, koji bi najradije u osam najboljih želio igrati protiv Chelsea ili Manchester Uniteda.

"Imam čudan osjećaj, ali mislim da bi za nas bilo najbolje da se suočimo sa engleskim protivnikom. Ove godine nismo izgledali dobro protiv Uniteda i Chelsea, ali bih volio novu priliku dokazati da se s njima možemo nositi", dodaje Wenger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.