Wengera čeka kazna?
Wengera čeka kazna

Nakon izjava na presici

Wengera čeka kazna?

Arsene Wenger, menager Arsenala, mogao bi se naći pod istragom Disciplinske komisije Engleskog nogometnog saveza (FA) zbog izjava nakon duela 19. kola Premiershipa protiv Aston Ville u Birminghamu (2:2).

Popularni „topnici“ su imali meč u svojim rukama, do 65. minuta imali su 2:0, a izjednačujući gol Villa je postigla u sudijskoj nadoknadi što se Wengeru nije dopalo.

“Znam kako se stvari odvijaju. Sudija je nakon pritiska iz Ville u drugom poluvremenu u svakoj situaciji presudio u njihovu korist. Naravno, ne događa se to samo na domaćim mečevima Aston Ville. Tako je i na ostalim stadionima.“
Wenger je za vrijeme susreta imao i žestoki verbalni sukob s menadžerom Aston Ville Martinom O'Neillom. Na kraju ih je morao razdvajati četvrti sudija.
“To nije bilo ništa. Prostori za trenere su u Birminghamu blizu jedan drugoga“, istakao je Wenger.
Da je francuski stručnjak govorio istinu potvrdio je i menager Aston Ville:
„Mnogo se prašine podignulo, a ništa se nije dogodilo.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.