Werder dvije utakmice bez Pizarra

Werder dvije utakmice bez Pizarra

Edmir Škorić

Napadač bremenskog Werdera Claudio Pizarro dobio je dvije utakmice suspenzije zbog šamara Emanueku Pogatetzu, u susretu s Hannoverom.

Pizarro je u tekućoj sezoni postigao već 16 golova za Werder i ubjedljivo je prvi strijelac kluba. No, bremenska momčad bit će lišena njegovih usluga na gostovanju u Dortmundu kod Borussije i u domaćem susretu s Augsburgom.

Peruanac je u susretu s Hannoverom udariopo licu Emanuela Pogatetza, glavni sudac Christian Dingert nije to uočio, ali zato jeste Disciplinska komisija Njemačkog nogometnog saveza.

"Želio sam se istrgnuti iz njegovog zagrljaja, a tom prilikom ruka mi je malo poletjela prema njegovom licu. Nije mi to bila namjera", pokušao se opravdati Pizarro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.