Werder i Marseille u četvrtfinalu Kupa UEFA
Diego i Werder slavili prolaz dalje u Francuskoj

Revanš utakmice osmine finala

Werder i Marseille u četvrtfinalu Kupa UEFA

Fudbaleri Werdera večeras su postali prvi četvrfinalisti Kupa UEFA, nakon što su u revanšu osmine finala remizirali u Francuskoj sa Saint – Etienneom (2:2). Nijemcu su tako sačuvali prednost iz prvog meča, kada su u Bremenu slavili sa 1:0.

I u drugom susretu Werder je odigrao veoma dobro, pa je pitanje tima koji će nastaviti takmičenje bilo razriješeno već u 27. minutu.

Poveli su gosti u 6. golom Prodla, a na 2:0 povećao je Pizarro. Saint - Etienne je smanjio rezultat preko Banalouane u 64. minutu.  U sudijskom vremenu izbjegli su i domaći poraz pogotkom Graya.

Dramatična utakmica odigrana je u Holandiji, gdje je Marseille stigao u goste Ajaxu sa prednošću od 2:1. No, Francuski drugi francuski predstavnik poslije 90 minuta igre poražen je identičnim rezultatom. Ajax je poveo preko Enoha u 33, a dva minuta kasnije izjednačio je Niang. Sulejmani je u 74. minutu donio produžetke Holanđanima.

Igrao se 109. minut susreta kada se desio trenutak odluke. Maers je pogodio mrežu domaćin za 2:2, i prolaz Marseillea u četvrtfinale. U 120. minutu Ajax je ostao bez igrača na terenu, jer je crveni karton dobio Silva.

Sutra (četvrtak, 19. marta) su ostali revanš susreti osmine finala, a sastaju se: Metalist - Dynamo Kiev (0:1 – rezultat prve utakmice), Shakhtar - CSKA Moskva (0:1), Galatasaray - HSV (1:1), Braga - PSG (0:0), Zenit - Udinese (0:2), Aalborg - Manchester City (0:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti