Werder i Schalke prate Zeca

Bh. fudbaler na pragu Bundeslige

Werder i Schalke prate Zeca

Adnan Beganović

Ermin Zec, fudbalski reprezentativac BiH, sigurno jedna od najvećih nada našeg fudbala, na meti je eminentnih njemačkih klubova, Schalkea i Werdera.
Bivši član Iskre iz Bugojna sa mnogo uspjeha brani boje hrvatskog prvoligaša Šibenika, a njegove sjajne partije nisu ostale nezapažene stručnjacima iz najjačih evropskih liga. Zec je do sada u hrvatskom fudbalskom prvenstu u ovoj sezoni postigao 10 golova, a na nedjeljnom susretu HNL-a između Šibenika i Rijeke (3:0), skauti iz Bundeslige pratili su igre našeg igrača. 

Prema posljednjim informacijama koje dolaze iz Šibenika, ovaj mladi fudbaler mogao bi već od naredne sezone povećati koloniju bosanskohercegovačkih fudbalera u jednog od najjačih evropskih liga.
Iako naš reprezentativac nije zabio pogodak protiv Riječana, predstavnici bundesligaša zadovoljni su napustili stadion jer je Zec pružio dobru partiju, asistirao je za jedan pogodak, a imao je i nekoliko  karakterističnih prodora u kojima je iskazao nevjerovatnu brzinu i snalažljivost.

Zeca od ranije prati Hoffenheim jer Tomislav Marić, desna ruka Ralfa Rangicka, nije štedio komplimen te na račun bh. igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.