Werder pregazio Sampdoriju

Partizan remizirao, Hapoel slavio u Salzburgu

Werder pregazio Sampdoriju

U derbi susretu kvalifikacija za Ligu prvaka, bremenski je Werder u drugom poluvremenu napunio mrežu Sampdorije, dok je Hapoel iz Tel Aviva ostvario odličan rezultat na gostovanju kod Salzburga.

Nakon prvih 45 minuta igre u Bremenu u susretu između Werdera i Sampdorije rezultat je glasio 0:0, a onda su domaći fudbaleri u samo 19 minuta tri puta zatresili mrežu Đenovljananja. Za 1:0 u petoj minuti nastavka pogodio je Fritz, da bi veteran Thorsten Frings u 67. iz penala povisio na 2:0. Samo dvije minute kasnije Claudio Pizarro pogodio je mrežu za 3:0. Počasni gol za italijansku ekipu, koji im daje kakve, takve šanse u revanšu, dao je Pazzini u posljedjim trenucima utakmice.

Protivnik bh. prvaka, sarajevskog Željezničara u 2. pretkolu Lige prvaka, Hapoel iz Tel Aviva, ostvario je dobar rezultat na gostovanju kod Red Bull Salzburga. Izraelski prvak trijumfovao je rezultatom 3:2. Prvi gol za Hapoel već u trećoj minuti postigao je golman Victor Enyeama iz penala, onako, u stilu legendarnog Jose Luis Chilaverta. Nikola Pokrvivač je poravnao u 28. minuti, da bi u posljednjoj minuti prvog poluvremena Ben Sahar ponovo vratio Hapoelu prednost.

U nastavu, Shechter je povisio na 3:1 u 53. minuti, a konačnih 3:2 bilo je djelo Roberta Wallnera u 67. minuti iz jedanaesterca.

Slično kao i u susretu između Werdera i Sampdorije, Partizan i Anderlecht su u Humsoj prvo poluvrijeme odigrali bez golova, a onda je u nastavku uslijedila prava golijada. Gillet je doveo belgijski sastav u prednost u 53. minuti, a samo pet minuta kasnije izjednačio je Cleo. Lecjaks postiće autogol u 65. minuti i dovodi Partizan u prednost, ali već u narednom napadu Juhasz ponovo vraća egal.

Za najveće iznenađenje pobrinula se portugalska Braga, koja je na svom terenu sa minimalnih 1:0 savladala Sevillu, dok je Basel istim rezultatom bio bolji na svom travnjaku od Sheriffa.

Rezultati


Basel -  FC Sheriff            1:0
Braga - Sevilla                1:0
Partizan - Anderlecht            2:2
RB Salzburg - Hapoel Tel Aviv    2:3
Werder Bremen - Sampdoria    3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.