Werder siguran protiv Švaba

14. kolo Bundeslige

Werder siguran protiv Švaba

Odigran je pretposljednji susret 14. kola Bundeslige, a Werder je na svom stadionu savladao ekipu Stuttgarta.

Werder je na Weser stadionu ugostio ekipu Stuttgarta. Domaći su uspostavili terensku dominaciju, već na samom početku utakmice. U 15. minuti Markus Rosenberg je imao odličnu šansu za domaće, ali Sven Ulreich je bio priseban. Deset minuta kasnije viđena je još jedna velika prilika za Werder, a Ulreich je ponovo odlično intervenisao, kada je Marko Arnautović izašao sam pred njega. 

Prva prava prilika za ekipu Stuttgarta, desila se u 39. minuti. Tamas Hajnal je iskosa šutirao, ali istakao se Tim Wiese dobrom intervencijom. Na poluvrijeme se otišlo najnepopularnijim rezultatom.

Dvanaest minuta drugog poluvremena, bilo je dovoljno Aaronu Huntu da dovede domaće u vodstvo. Clemens Fritz je lijepo uposlio Hunta, a ovaj prolazi između dva igrača, te neometano sa pet metara šalje loptu u gol gostiju. U 64. minuti domaći su imali još jednu šansu. Marko Marin se lijepo oslobodio nekoliko igrača Stuttgarta, ali nije uspio pogoditi okvir gola.

Tri minuta kasnije, viđen je prelijep gol. Defanzivac Werdera, Naldo, pogađa iz slobodnog udarca, a to je bio i jedan od najljepših golova kola. U nastavku je trener Švaba izvršio sve tri izmjene, te je Stuttgart krenuo u totalnu ofanzivu, ali bezuspješno. U 80. minuti, Wagner je uspio promašiti jednu izglednu situaciju, kada je sa tri metra glavom bio neprecizan. 

Werder je ubilježio šestu pobjedu na domaćem terenu, od sedam odigranih susreta, te su sada uz Dortmund najbolja ekipa lige u tom segmentu. 

Bundesliga 14. kolo (nedjelja):
Werder Bremen - Stuttgart 2:0 (Hunt 57, Naldo 67)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti