Werder u lovu na Hamburg

Revanš susreti polufinala Kupa UEFA

Werder u lovu na Hamburg

Nakon Lige prvaka, večeras su na programu revanš susreti polufinala Kupa UEFA u kojima će snage odmjeriti Hamburg – Werder i Šahtar – Dinamo Kijev.

U bundesligaškom dvoboju polufinala Kupa UEFA ekipa Hamburga je u prvom susretu u Bremenu napravila veliki iskorak ka finalu, zabilježivši pobjedu sa minimalnih 1:0.

Werder je prošle sedmice očekivao pobjedu na svom Weserstadionu, ali je Piotr Trochowski donio značajnu prednost Hamburgu uoči uzvrata u ovom lučkom gradu. Međutim, bez obzira na značajnu prednost, i u Hamburgu su svjesni da je pred njima teških 90 minuta.

-    Jasno nam je da moramo postići gol na svom stadionu. Werder ima sjajnih igrača, prije svega Pizzara i Diega, koji su sposobni sami odlučiti susret. Osim toga ekipa iz Bremena igra ofanzivan fudbal, tako da moramo adekvatno odgovoriti na tu njihovu igru, kazao je trener Hamburga Martin Jol.

Problem za Hamburg mogao bi predstavljati izostanak Guerrera, koji neće biti u kombinacijama za susret sa Werderom zbog žutih kartona, pa će u napadu od prve minute zaigrati Ivica Olić i Mladen Petrić.

S druge strane, trener Werdera Thomas Schaaf u večerašnjem dvoboju neće moći računati na povrijeđene Mesuta Ozila i napadača Hugu Almeidu, pa će priliku u vrhu napada dobiti Markus Rosenberg.

Ništa manje neće biti zanimljivo ni u drugom, ukrajinskom dvoboju između Šahtara i kijevskog Dinama. Prvi susret ovih ekipa u prijestolnici Ukrajine zavrešen je bez pobjednika, 1:1, što određenu prednost daje ekipi iz Donetska.


Parovi
Hamburg – Werder         (1:0)
Šahtar – Dinamo Kijev        (1:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.