Werder želi argentinsko čudo od djeteta
Zuccolini na debiju za Argentinu

U Bremenu traže zamjenu za Baumana

Werder želi argentinsko čudo od djeteta

Jedan od najboljih mladih igrača svijeta vezista Racing Cluba Franco Zucculini je prema pisanju njemačkog Bilda zapeo za oko Werder Bremenu.

Od ranije je za mladog argentinskog veznjaka zainteresiran Hoffenheim koji je ponudio 6,7 miliona eura, dok je Werder ponudio nešto manje, tačnije 6 miliona eura. 

Igrač je voljan doći u Europu kako bi u jačoj konkurenciji još više napredovao i izborio mjesto u reprezentaciji za SP naredne godine. Iako ima tek 18 godina, već je imao debi za najbolji tim Argentine pod palicom Diega Maradone koji se pohvalno izrazio o njegovim kvalitetama, i prognozirao mu veliku karijeru. 

Franco Zucculini igra na poziciji centralnog veznog i u Bremenu su mu namijenili ulogu nasljednika kapitena Franka Baumana koji se oprostio od aktivnog igranja. U Racingu zasad odbijaju svaku pomisao o prodaji svoje mlade zvijezde, ali prema pisanju lista Ole spremni su ga prodati, a trenutno odbijanje ponuda smatra se samo dizanjem cijene igraču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.